Körös Rév

Localitatea este situată la iesirea Crişului Repede din defileu. Toponimul Vad, atât în limba română cât şi Rév în limba maghiară, semnifică locul din albia unui râu unde malul fiind jos şi apa puţin adâncă, permitea trecerea prin apă de pe un mal la altul.
Satul marchează limita sud-estică a Depresiunii Vadului, depresiunea golf dintre "munceii" Pădurea Craiului şi Munţii Plopişului (sau Şes), depresiune ce poarta numele localităţii, ea fiind cea mai mare din zonă.
Este străbătută de drumul european E60 (DN1), Oradea - Cluj-Napoca, la 50 km de Oradea şi la 100 km de Cluj-Napoca, respectiv de calea ferata Oradea - Cluj-Napoca.


Panzió Cori-Men

A Körösrévi Cori-Men Panzió a Révi szoros bejáratánál található, a Révi szoros rezervációs terület szomszédságában, csupán 2 km-re az E60-as úttól.
A Cori-Men Panzió elhelyezkedése előnyös azok számára akik saját autójukkal jönnek és azoknak is akik a vonatot választják, ugyanis a panzió 50 m-re található a vasút megállótól. A hely nagyon szép, tele történelemmel, a panzió erkélyéről pedig a szoros egyik része, illetve a Codrişor hegy látható. 150 m távolságra kezdődik a Révi szoros; a vasút, illetve a Körös mentén el lehet jutni a vízeséshez és a jól ismert Zichy barlanghoz. Útközben meg lehet csodálni a barlangokat, illetve a Tündérvárat, amelyik régen sóvámként működött.